כיצד בוחרים עורך דין פלילי

Facebook
Twitter
LinkedIn

אמנם על פי חוקי המדינה, כל נאשם הוא בגדר זכאי עד שתוכח אשמתו, אך בפועל, במיוחד כשמדובר על משפט פלילי, הגישה וההתייחסות היא פעמים רבות הפוכה, ובעיני הגוף התובע- משטרה או פרקליטות, אותו אדם נחשב אשם כל עוד לא הוכח אחרת. כאן מגיע תפקידו החשוב כל כך של עורך הדין הפלילי המשמש כסניכגור עבור החשוד או הנאשם. עורך הדין הפלילי עומד מול גופים ממשלתיים וציבוריים בעלי כוח עצום ותקציבים שמנים המגיעים למשפט בבטחון מלא בצדקתם. תפקידו של עורך הדין הוא למצוא סדקים בסיפור, לגרום לשופט לשנות זווית הסתכלות על המקרה, להטיל ספק בראיות שנראו עד אותו רגע כחד משמעיות וחותכות. אין ספק שזהו תפקיד לא פשוט ולכן בחירת עורך דין פלילי צריכה להיעשות בכובד ראש.

לעשות חיפוש נרחב ולהתמקד בצרכים שלכם

כאשר אדם מגיע למצב בו הוא חפש עורך דין פלילי שייצג אותו הוא נמצא במצב לא שגרתי, לחץ ומצוקה. למרות זאת, חשוב לעשות בדיקה מקיפה ולמצוא את האדם הנכון ביותר שייצג אתכם במשפט. ראשית, יש לבדוק שאותו עורך דין הוא אכן עורך דין פלילי- לאחר הסמכתו של אדם כעורך דין הוא רשאי לעסוק בכל תחום בעריכת דין בו ירצה לעסוק, כך שעל פי חוק גם עורך דין אזרחי יכול לייצג במשפט פלילי. חשוב לבדוק ולוודא כי פלילים הוא תחום עיסוקו של אותו עורך דין. בתוך תחום הפלילים, חפשו עורך דין בעל ניסיון בעבירה המיוחסת. אם מדובר על תאונת דרכים, בחרו עורך דין פלילי אשר תת ההתמחות שלו היא תאונות דרכים. עדיף עורך דין פלילי בעל חמש שנות ניסיון שעסק מתחילת דרכו בתחום תאונות הדרכים מאשר עורך דין פלילי בעל עשרים שנות ניסיון שלא עסק בתאונות דרכים כלל.

פניתם למשרד עורכי דין בעל שם? בדקו מי מטפל בכם

במיוחד בזמן של לחץ ומצוקה נוטים החשודים לפנות למשרד עורכי דין בעל שם מוכר ומפורסם. עם זאת, לא מובטח לכם כי בעל השם הוא זה שיטפל בתיקכם. פעמים רבות תתקבלו על ידי אותו עורך דין מוכר אך הטיפול בתיק יעשה על ידי עורך דין אחר במשרד. אמנם מיתוג אינו בהכרח מעיד על איכות הטיפול, אך אם כבר בחרתם ללכת על עורך דין מוכר ומפורסם, ודאו כי הוא אכן יטפל בתיק וייצג אתכם. מעבר לכך, חשוב כי תרגישו נוח עם עורך הדין שבחרתם. זהו האדם שיהיה קרוב ביותר אליכם במהלך תקופת החקירות או המשפט ולכן כימיה ביניכם היא קריטית.